вторник, 15 март 2011 г.

Какво да правим ако ни изгонят от работа ?



Да кажем, че днес вашият шеф ви казва. Че повече няма да се нуждае от вас и ви уволнява. Повечето хора биха изпаднали в паника. За това прочетете тези съвети за да бъдете подготвени ако един ден евентуално ви се случи (все пак не ви го пожелавам)

1. Днес трябва да направите само 1 нещо

Успокойте се и си починете. Спете поне 8 часа и в никакъв случай не си и помисляйте за пиене на алкохол. Не обръщайте внимание на новините. В днешно време повечето новини се опитват да ни обяснят колко зле са нещата, в този момент вие нямате нужда да слушате това.

2. Планирайте

Поканете някой на вечеря или обяд , няма значение кой е този човек. Най-добре някой стар познат, който не сте виждали от години. Това ще ви даде глътка свеж въздух, не си мислете за миналото , вие продължавате напред.


3. Идеи.

Направете си план с идеи, как бихте изкарвали пари със старите си клиенти. Как бихте им помогнали. Къде работят те и дали евентуално търсят да наемат персонал във фирмите си.
Опитайте се да завържете контакт със старите ви клиенти.

4. Ставай рано

Стани рано, тренирай, вземи си душ, облечи се официално и се разходи в центъра на града. Внушете си, че сте готов на всичко. Отидете до басейн, музей или галерия, наслаждавайте се на свободата, с която разполагате, няма да е така за дълго.

5. Отчет

Направи списък с разходите, които имаш. Намали ги, за да можеш да издържиш, колкото се може повече с парите, с които разполагаш. Представете си, че ще се случи най-лошия сценарии и скоро няма да си намерите работа. По принцип не е толкова лошо, колкото си мислим, че е.. Напишете план с разходите, които имате.

6. Стари колеги

Опитайте се да се свържете с ваши стари колеги. Никога не знаете от къде може да се появи нова възможност за вас. Може да имат предложение за работа, което ще ви бъде от полза.


Най-важно е да не се сдухвате, не е дошъл края на света, хвърлете се в четене на обяви за работа и докато не започнат да ви викат по интервюта – почивайте и се радвайте на свободата, с която разполагате. Живота е пред вас !

Няма коментари:

Публикуване на коментар